V soboto, 5. septembra 2020, bo od 14.00 dalje v vinski kleti Damijana Podveršiča na Kalvariji (Ulica degli Eroi, 33 – Gorica) delavnica z naslovom UBI MINOR in podnaslovom žlahtnost majhnosti. Vodil jo bo profesor inženirstva idej na Politehničnem inštitutu v Turinu ter direktor The Soon Instituta v Amsterdamu Lorenzo De Rita.

Izhodišče tečaja bo ugotavljanje, da je ustvarjalnost lastnost posameznikov torej manjšine, v kateri večina pogosto ne zmore prepoznati kreativnega potenciala ter posledično tudi dragocenega družbenega doprinosa in angažmaja za skupno dobro. V delavnici bodo udeleženci odkrivali še neslutene možnosti asociacij med različnimi konteksti in prijemi ter tako gradili svoje gradove v oblakih.

Izobraževalno popoldne bo potekalo v italijanščini

Izobraževanje bo potekalo v spoštovanju vladnih in deželnih ukrepov za zajezitev koronavirusa

PROGRAM

14.00 – 14.15 sprejem udeležencev;
14.15 – 14.30 ogled kleti;
14.30 – 16.30 predavanje;
16.45 – 18.30 delavnica;
18.30 – 19.00 diskusija.

Sledil bo cocktail party.

REKVIZITI

  • Nujna je zaščitna maska.
  • Dobrodošlo bo, če s seboj prineseš računalnik ali tablico.

LOKACIJA

Izbira lokacije ni naključna: vinska klet Damijana Podveršiča je po definiciji strokovnjakov zaradi svoje arhitektonske zasnove med petimi najlepšimi v Evropi. Je izjemna uresničitev gradu v oblakih. V njej je vinar Damijan Podveršič z ženo Eleno in otroki uresničil svoje večdesetletne sanje, še močneje izrazil svojo strast do gojenja vinske trte ter v globokem spoštovanju do njenih sadov storil, da vina, ki zorijo v tem hramu, danes pripovedujejo najlepšo zgodbo briške zemlje.

Osebam na invalidskih vozičkih je omogočen neoviran dostop.

PREVOZI

Dostop do lokacije je možen samo s prevozom DM+. 

  • Zbirni prostor za tiste, ki bodo prišli z vlakom in avtobusom, je ob 13.50 pred železniško postajo v Gorici.
  • Zbirni prostor za tiste, ki se pripeljejo z avtomobilom, je na parkirišču pri Pevmskem parku (Ul. Ponte del Torrione, Gorica) ob 13.45.

PRIJAVA

Udeležba je brezplačna. Dogodek je namenjen mladim do 30. leta starosti. Število mest je omejeno na 25 udeležencev. V primeru večjega števila prijav, bomo prednost dali tistim tečajnikom, ki izpolnjujejo sledeče pogoje:

  • študijska pot oz. smer;
  • delovanje znotraj slovenskih organizacij

Rok prijave zapade 28. avgusta.