Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT" in /home/dmplus/dmplus.org/current/wp-content/plugins/wp-enable-webp/wp-enable-webp.php on line 26
class="post-template-default single single-post postid-2119 single-format-standard wp-custom-logo no-webp-support nv-blog-default nv-sidebar-right menu_sidebar_slide_left elementor-default elementor-kit-594 elementor-page elementor-page-2119" id="neve_body" >
Skoči na vsebino

OSVEŽITEV 2024

DM+ Društvo mladih Slovencev v Italiji vabi na dogodek Osvežitev, ki bo v soboto, 23. marca, od 14.00 do 20.00 ure v Trgovskem domu v Gorici.

Osvežitev je izobraževalni tečaj namenjen mladim od 19. do 28. leta starosti. Poleg vsebinskega dela, je dogodek osredotočen tudi na medsebojno spoznavanje, mreženje, odpiranje novih obzorij ter pridobivanje kompetenc. Prizadevamo si, da vas bodo obravnavane nove in sveže tematike navdihnile in motivirale za naknadno delo.

PROGRAM:

14.00 – 14.30 sprejem

14.30 – 15.30 pogovor z mladima, ki sta se po izkušnji v tujini odločili, da se vrneta v domači kraj Gostji: Elena Rucli in Tamara Podveršič, vodi Helena Lupinc

15.30 – 16.00 pavza

 

16.00 – 18.30 delavnice na izbiro:

  • Andrej Pompe – Delavnica storytellinga

  • Danica Tajčman – Kreativnost je vrlina

  • Paola Bonini – Digital content creation (v italijanščini)

 

18.30 – 19.00 pavza

 

19.00 – 20.30  zaključek oz aperitiv

 

Dogodek je brezplačen, potrebna je predhodna prijava.

Prijave zbiramo od 26. februarja do 15. marca. 

Vabljeni vsi, ki si želite izpopolniti svoje veščine, navezati nova prijateljstva in deliti svoje izkušnje z drugimi!

Pričakujemo vas!

 OPIS DELAVNIC:

 

  1. Delavnica storytellinga (v slovenščini)

Zgodbe so večno izrazno in sporočilno sredstvo. Ker je današnji svet zasičen z informacijami in sporočili, organizacije in posamezniki neprestano iščejo nove in inovativne načine, da pridobijo pozornost občinstva saj je pripovedovanje zgodb privlačen in prepričljiv način pošiljanja sporočil. Zgodbe imajo moč, da suhoparne ali kompleksne teme preoblikujejo v privlačne in zanimive. Srečanje bo preplet predavanja o zgodbah, predstavitve dobrih praks in praktične delavnice.

 

O predavatelju: Andrej Pompe

Dr. Andrej Pompe je predavatelj in pisec, podjetnik in komunikolog, umetnik in avtor. Multidisciplinarnost in širok način razmišljanja mu omogočata povezovanje različnih svetov v nove razsežnosti, različnih idej v nove zamisli, različnih pogledov v nove horizonte. Ustvarjalnost vpleta v vse pore življenja, z znanstvenim delom pa dokazuje pomen vodoravnega in navpičnega razmišljanja.

 

 

  1. Kreativnost je vrlina (v slovenščini)

Kreativnost ni le privilegij elitnih kreativnih direktorjev, ampak nuja za preživetje podjetnikov, društev in organizacij. Predavateljica vas bo peljala skozi izbrane vaje in vam pokazala, kako preprosto je kreativno razmišljati. Na delavnici boste dobili odgovore na vprašanja, čemu vlagati v kreativno razmišljanje in kako to početi. Prejeli boste praktična navodila za uporabo orodij, ki vam bodo omogočala, da se v kreativnosti izmojstrite tudi vi.

 

O predavateljici: Danica Tajčman

Danica Tajčman je pisateljica in trenerka kreativnega razmišljanja z ozadjem coachinga osebnega razvoja in postavljanja ciljev. Ima več kot desetletje izkušenj z vodenjem delavnic in podporo timom pri iskanju novih idej in kreativnih rešitev. Glavni poudarek njenega dela je pomagati ljudem pri iskanju kreativnih odgovorov na vprašanje: “Kako?”

 

 

  1. Digital content creation (v italijanščini)

Delavnica se osredotoča na strategije oblikovanja digitalnih komunikacijskih načrtov. Izhajajoč iz dinamik infosfere bo predavateljica ponudila pregled parametrov, ki omogočajo vsebinam, da postanejo relevantne in učinkovite za svojo ciljno publiko. Sledilo bo pa tudi razmišljanje o tem kako se morajo vsebine dnevno “pogajati” z algoritmi, ki urejajo njihovo vidljivost na družbenih omrežjih.

 

O predavateljici: Paola Bonini

Paola Bonini se ukvarja s kulturo in digitalnimi mediji, z novinarstvom, komunikacijo in aktivizmom. Po njeni zaslugi je mesto Milan dobilo svoje profile na socialnih omrežjih. Danes je svetovalka za RAI in predava na Univerzi v Bologni.