Skoči na vsebino

NATEČAJ


Za letošnjo temo leta si je društvo mladih Slovencev v Italiji DM+ izbralo pojem sinergija.

Sinergija, iz Grške besede synergos, συνεργός, pomeni delati skupaj. To je pojav, ko dva ali več povzročiteljev delujejo v sozvočju in ustvarijo učinek, ki je veliko večji od zgolj vsote njihovih posameznih učinkov.


Vabimo vas, da razmislite, kje vse se v življenju ustvarjajo sinergije.

Kakšne občutke v nas prebujajo konstruktivna partnerstva? Kako lahko dobra sodelovanja vplivajo na končni rezultat? S kom najboljše delujemo? Ali so sodelovanja potrebna za skupno rast in nenehno učenje?


Naj vam bo za navdih Aristotelov citat. 


Celota je večja od vsote vseh njenih delov.



Društvo mladih Slovencev v Italiji DM+ razpisuje natečaj za likovni izdelek.

Tehnika je prosta: lahko je slika, risba, fotografija, grafika, itd.


Sodelujoči naj izdelek pošljejo na naslov [email protected] v digitalizirani obliki:
v PDF formatu, velikosti A2 (420 x 594 mm), z ločljivostjo 300 dpi.


Vsak udeleženec naj v dopis pripiše svoje osebne podatke: ime, priimek, datum rojstva, telefonsko številko, mail in šifro, s katero je izdelek podpisal. Priloženi izdelek naj bo shranjen z isto šifro. Ekipa DM+ bo izdelke zbrala in jih v anonimni obliki predložila komisiji. 


Rok oddaje je nedelja, 16. april 2023, ob 23.59.

Sodelujejo lahko mladi od 15. do 30. leta starosti.


Najboljši izdelki bodo nagrajeni. Za prvo mesto je predvidenih 150 evrov ter uporaba dela za promocijske namene društva; 100 evrov je nagrada za drugo mesto; 50 evrov za tretje mesto. Komisija lahko po lastni uvidevnosti odloči, da katere izmed nagrad ne podeli. S prijavo na natečaj se avtor izdelka strinja z njegovo uporabo in obdelavo v promocijske namene društva DM+.