Skoči na vsebino

Development 2022

Kaj je DevelopMENT

DevelopMENT je tridnevno izobraževanje za mlade od 16. do 30. leta starosti. Dm+ ponuja dinamične in neobičajne delavnice za radovedne in vedoželjne mlade, ki bi radi pridobili nova uporabna znanja za načrtovanje projektov, koristnih za družbo in teritorij.

Kdaj in kje

Izobraževanje bo potekalo od 9. do 11. septembra 2022 v koči Pian dei Ciclamini, v občini Bardo na Videmskem.

Kako se vpisati

Ob prijavi boste morali na prijavnici izpolniti tudi obrazec GDPR (za zaščito osebnih podatkov). V primeru da ste mladoletni pa tudi obrazec, ki ga boste morali prinesiti s seboj.

ROK ZA PRIJAVO JE 28. AVGUST 2022, število mest pa omejeno.

Izobraževanje je v celoti brezplačno. Ob prijavi je potrebno oddati 30,00€ kavcije, ki si jo zadržimo le, če se dogodka ne udeležite, drugače pa vam jo vrnemo 9. septembra.

Kavcijo treba nakazati najkasneje do 28. avgusta na bančni račun:

DM+ Društvo mladih Slovencev v Italiji
IT18D089280220101000004 5947
Razlog nakazila: “Priimek Ime kavcija Development”

Zakaj naj pridem

Z udeležbo boste imeli možnost spoznati kulturo organizacije, uporabne prvine strateškega načrtovanja in prepoznavanja vrednot. Letošnja osrednja tema je lokalni razvoj, tako da se boste seznanili tudi s kulturo, zgodovino in turizmom, kot gonilom teritorialnega razvoja ter socialnimi in državljanskimi odgovornostmi. 

Letošnja novost je, da lahko izbirate med dvema delavnicama, in sicer DESIGN THINKING ali DIGITAL MARKETING

Pridobljeno znanje boste na koncu preizkusili z načrtovanjem inovativnih projektov za razvoj domačega teritorija in skupnosti. 

Poleg tega želi DM+ mladim nuditi možnost mreženja in medsebojnega spoznavanja, ki sta dandanes vedno bolj cenjena.

Prevoz

Poskrbljeno bo za prevoz in opravičilo ob morebitnem izostanku pri pouku. 

V petek, 9. septembra, lahko stopite na avtobus v:

Trstu (Trg Oberdan) ob 13.00

Gorici (Smartmoda, ulica Antonio Tabai, 2) ob 13.55

Čedadu (Avtobusna-Železniška postaja) ob 14.45

V nedeljo, 11. septembra, je odhod iz Barda predviden ob 16.30. Avtobus bo ustavil v Čedadu, Gorici in Trstu.

DELAVNICE

Glavni delavnici bosta vodila Mitja Ruzzier in David Banović. Odvijali se bosta v soboto, 10. seteptembra, od 9.00 do 16.30. Prvi bo z delavnico DESIGN THINKING seznanil udeležence z dizajnerskim načinom razmišljanja, ki spodbuja multidisciplinaren pristop reševanja problemov, kulturo inovacij in hitrega prototipiranja. Drugi pa bo imel delavnico y naslovom DIGITALNA KOMUNIKACIJA IN MARKETING, kjer bodo udeleženci spoznali načine priprav različnih komunikacijskih sporočil in odkrili prednosti raznih komunikacijskih kanalov.

Pridobljene kompetence bodo udeleženci in udeleženke potrebovali za projekt, ki ga bodo sami snovali med tridnevnim izobraževanjem. Udeležencem bosta pomagali snovati projekte trenerki MSS-a Nina Kapelj Lukman in Katja Olenik.

Izobraževanje bo zaključila Maja Drobne s predavanjem AKTIVNO DRŽAVLJANSTVO OZ. SOCIALNE IN DRŽAVLJANSKE ODGOVORNOSTI.

Vprašanja

V primeru, da bi rad/a stopil/a v stik z nami, za dodatne informacije piši na mail [email protected] ali na +39 349 117 7770 (Martina).

Kdo organizira DevelopMENT

Letošnja izvedba tridnevnega izobraževanja DevelopMENT je prva od ustanovitve društva DM+ (Društvo mladih Slovencev v Italiji) leta 2019. 

Veseli smo, da smo pri soorganizaciji stopili v stik in se povezali z Mladinskim domom iz Gorice in Slovenskim izobraževalnim konzorcijem (Slov.I.K.) in se pridružili njihovem skupnem projektu Spretno(ra)sti.

Pobudo sofinancirata Urad RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Dežela Furlanija Julijska krajina.

SofinanciraTA