Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT" in /home/dmplus/dmplus.org/current/wp-content/plugins/wp-enable-webp/wp-enable-webp.php on line 26
class="post-template-default single single-post postid-1730 single-format-standard wp-custom-logo no-webp-support nv-blog-default nv-sidebar-right menu_sidebar_slide_left elementor-default elementor-kit-594 elementor-page elementor-page-1730" id="neve_body" >
Skoči na vsebino

Na tè/čaj

Gradimo. Vabimo vas, da razmislite, kaj vse lahko v življenju gradimo in zgradimo. Gradimo stavbe, domove, hiše. Gradimo odnose: prijateljske, ljubezenske, poslovne, delovne, strokovne. Gradimo svojo osebnost, motivacijo, samopodobo. Gradimo lahko gradove in sanje. Pri vsakem grajenju pa ni pomemben le končni izdelek, vendar tudi pot, na katero lahko stopamo skupaj ali posamično. 

Naj vam bo za navdih nekaj citatov
arhitekta Jožeta Plečnika. Največjega slovenskega arhitekta smo izbrali za vezno nit natečaja, saj se letos spominjamo 150. obletnice njegovega rojstva. Njegova zapuščina še danes navdihuje, povezuje in spodbuja k ustvarjalnosti. Nas so njegove besede navdušile, zato upamo, da bodo tudi vse vas, ki imate ustvarjalno žilico, spodbudile, da zavihate rokave.


Veselje v srcu je kolosalna sila.


Povem vam, da se pri svojem delu strašno mučim; je pa hkrati to tudi nekaj lepega, ker se človek pri tem očisti.

Večno lepoto iščite z vsemi silami in ogrevajte se na domači zemlji.

Velikodušna bitja širijo plamen ljubezni po vsej zemlji in dvigajo visoko nad človeštvom prapor dobrote.

Ako ne najdemo v življenju vrat lepote, ne bomo nikoli prestopili praga lepote v večnosti.

  • Jože Plečnik (1872 – 1957)

 

Društvo mladih Slovencev v Italiji DM+ razpisuje natečaj za oblikovanje posterja.

Tehnika je prosta, lahko je to likovni izdelek, fotografija, grafika, itd. Sodelujoči naj izdelek pošljejo na naslov [email protected] v digitalizirani obliki: v PDF formatu, velikosti A2 (420 x 594 mm), z ločljivostjo 300 dpi in vertikalno poravnavo; lahko je enostranski ali dvostranski. 


Vsak udeleženec naj v dopis pripiše svoje osebne podatke: ime, priimek, datum rojstva, telefonsko številko, mail in šifro, s katero je izdelek podpisal. Priloženi izdelek naj bo shranjen z isto šifro. Ekipa DM+ bo izdelke zbrala in jih v anonimni obliki predložila komisiji. 

Rok oddaje je sreda, 20. april 2022, ob 23.59.
Sodelujejo lahko mladi od 14. do 25. leta starosti (letniki 1997-2008). 

Najboljši izdelki bodo nagrajeni. Za prvo mesto je predvidenih 150 evrov ter tisk posterjev v več izvodih; 100 evrov je nagrada za drugo mesto; 50 evrov za tretje mesto. Komisija lahko po lastni uvidevnosti odloči, da katere izmed nagrad ne podeli. S prijavo na natečaj se avtor izdelka strinja z njegovo uporabo in obdelavo v promocijske namene društva DM+.